2013. november 15., péntek

Ötletbazár I.

Mit tegyünk, ha a nyakunkon marad több tucat WC papír guriga? Na jó, normál esetben nem marad a nyakunkon, hiszen kidobjuk őket. Hangsúlyozom: normál esetben. Mivel itthon én vagyok az "ügyeletes" gurigaeltávolító osztag (valamiért senki sem tudja, hogy hol a kuka, mikor ezeket kellene kidobni), egy ideje, ahelyett, a szemetes helyett a szobámba vándoroltak a gurigák. A Pinterest tele van jobbnál-jobb ötletekkel, amiknek alapjához (vagy épp a teljes elkészítéséhez) csak és kizárólag WC papír gurigák kellenek.
Pár ötletem már van arra, hogy hogy is használjam fel a saját "gyűjteményemet", de amíg elkészül a leírásuk, addig hoztam pár ötletet, amit simán meg lehet valósítani:

Nagyon szép beltéri koszorú, csak kicsit
be kell hajtani a "szeletelt" gurigákat.

Itt a "szeleteket" különböző módon
tekerve-csavarva használták fel.
LINK

























Nagyon szép szoba-dekor lehet belőlük: "felszelve", festve majd összeragasztva ilyen virágokat készíthetünk belőlük.


Attól függően, hogy hogy vágjuk el a gurigát, különböző virágokat is csinálhatunk.


Ha nem csak díszíteni akarunk velük: tényleg hasznos kábelek tárolására, de ha félbe vágjuk, akár az ékszereket is szétválaszthatjuk velük. :)

Ceruzatartók a (z örök) gyerekeknek. :)

Karácsonyra

Mivel közelegnek az ünnepek, és a toalett papírgurigák sokszínűbbek, mint gondolnánk, néhány ötlet, amivel elbíbelődhettek decemberben, ezzel is ünnepi hangulatba kerülve:


Egy nagyon egyszerű, de annál aranyosabb ötlet: rénszarvas két gurigából, faágakból. A szemet és az orrot akár gombok is helyettesíthetik. Akár a Mikulás összes rénszarvasát is elkészíthetjük!


Ha apró ajándékot akarunk becsomagolni jó ötlet a gurigát így meghajtogatni, és átkötni szalaggal, ahelyett, hogy azokból a fránya (és drága) csilli-villi ajándéktasakokból vennénk egy sokadikat.

Variációk egy témára: adventi kalendáriumok



Szuper ötlet egy saját készítésű adventi kalendárium: azt teszünk bele, amit szeretnénk, olyan csokit, amilyen szeretünk. Maradék szalaggal, csomagolópapírral vagy épp vízfestékkel olyanná változtatjuk a papírt, amilyenné akarjuk, és senki sem mondja meg, hogy eredetileg milyen célt szolgált. :)
LINK
További ötletek: LINK

December közeledtével tervezek a blogon is egy WC papír gurigás posztot, addig is gyönyörködjetek a fenti képekben. :)

Ahol nem jelöltem meg a linket, ott sajnos nem találtam részletes leírást, csak a képet, de azt hiszem, hogy a képek magukért beszélnek. :)
Mindegyik képet Pinteresten találtam; az oldal igazi kincsesbánya, ha karácsonyi ötletekre vadásztok. :)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése